PLF om te reizen

Toelatingsformulier Nederland PLF【2022】

Alle reizigers van 12 jaar en ouder die van of naar Nederland vliegen, dienen in het bezit te zijn van een gezondheidsverklaring (Toelatingsformulier Nederland PLF). Op de verklaring staat of u symptomen heeft van een besmetting met het coronavirus (COVID-19). U moet de verklaring vóór uw vlucht invullen en als u geen symptomen heeft, kunt u aan boord van het vliegtuig. We leggen uit hoe u de aanvraag Gezondheidsverklaring Nederlandse reizigers invult en waar u het Nederlandse overheidsformulier kunt downloaden.

plf nederland
plf nederland

Je kunt de gezondheidsverklaring uitprinten en op papier invullen, of je kunt het Nederlandse Toelatingsformulier digitaal invullen op je mobiel of tablet.

Wie mag Nederland binnenkomen vanuit het buitenland:

Reizigers ouder dan 12 jaar die per vliegtuig, schip, trein of bus naar Nederland komen, moeten een COVID-certificaat van negatieve test, vaccinatie of het overwinnen van de ziekte kunnen tonen. Er ​​zijn checklists voor het binnenkomen of terugkeren naar Nederland vanuit het buitenland. Als u zich momenteel buiten Nederland bevindt en naar Nederland wilt reizen, zijn er twee checklists:

  • Personen die reizen vanuit een Europese Unie (EU) of Schengenland, Andorra, Faeröer, Groenland, Monaco, Svalbard (Spitsbergen), Vaticaanstad of het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Referentielink.
  • Link voor mensen die vanuit alle andere landen reizen, hier.

Informatie voor passagiers die naar Nederland vliegen (Toelatingsformulier Nederland PLF)

Volgens het overheidsbesluit in Nederland is het verplicht dat alle inkomende passagiers van 12 jaar of ouder (ongeacht hun nationaliteit) die in Nederland aankomen, het intakeformulier reizigersgezondheidsverklaring hebben ingevuld.< /p>

Hoe vul ik het Nederlandse toelatingsformulier in

Voor het invullen van het Nederlandse toelatingsformulier dient u de volgende vragen eerlijk te beantwoorden en het ingevulde gezondheidsverklaringformulier tijdens de reis bij de hand te hebben. Dit formulier heeft u gedurende uw hele reis nodig en bij aankomst op uw eindbestemming moet u dit formulier bij het instappen tonen. Bovendien kunnen luchthavenpersoneel en aangewezen gezondheidsautoriteiten op de luchthaven u vragen om u te zien.

Deze gegevens worden verzameld als onderdeel van de volksgezondheidsmaatregelen die zijn genomen naar aanleiding van de COVID-19-pandemie en kunnen, in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving, worden verwerkt door de gezondheidsautoriteiten. Alle reizigers ouder dan 12 jaar moeten dit formulier invullen. We raden je aan om de verzamelde incidentie en meer gegevens over het coronavirus in Nederland te raadplegen voordat je op reis gaat. < /p>

Vragen van het Nederlandse toelatingsformulier

Sommige vragen die u moet beantwoorden om het Nederlandse toelatingsformulier in te vullen zijn:

  • Heeft u (of de persoon voor wie u dit formulier invult) momenteel een longinfectie of een infectie met het coronavirus (COVID-19) of wordt vermoed dat u deze heeft?
  • Als u (of de persoon voor wie u dit formulier invult) bevindt zich momenteel in quarantaine omdat u in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus, ofwel een nauw contact of iemand die u via de CoronaMelder-app is verteld en niet volledig is gevaccineerd?
  • Heeft u (of de persoon voor wie u dit formulier invult) de afgelopen 24 uur een van de volgende symptomen heeft gehad?

Het zijn meestal dit soort vragen en geven ook het vluchtnummer en persoonlijke gegevens aan.

Hoeveel exemplaren heb ik nodig op mijn reis naar Nederland

  • Als u de gezondheidsverklaring op papier wilt invullen: druk 2 exemplaren af. Je hebt er een nodig voor je heenvlucht en een voor je terugvlucht.
  • Gezondheidsverklaring op je telefoon of tablet: je kunt de PDF gezondheidsverklaring downloaden die je digitaal kunt invullen en sla op op je mobiel. Niet alle mobiele telefoons en tablets ondersteunen echter invulbare PDF-bestanden. Controleer voordat je naar de luchthaven gaat of je de pdf kunt invullen en opslaan op je telefoon of tablet.

OPMERKING. Druk de aangifte af als u deze niet digitaal kunt invullen.

Is het nodig om de verklaring af te drukken of te downloaden om naar Nederland te vliegen?

Het is niet altijd nodig om de aangifte te printen of te downloaden.
Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of easyJet, dan moet u de gezondheidsverklaring invullen als onderdeel van de online check-in procedures. U hoeft deze dus niet af te drukken of te downloaden.

Wanneer moet ik de gezondheidsverklaring in Nederland laten zien?

U moet de ingevulde gezondheidsverklaring laten zien als u aan boord van het vliegtuig gaat. Ook in andere delen van de luchthaven kan u gevraagd worden om uw gezondheidsverklaring te tonen. Zorg er dus voor dat u de verklaring altijd bij u heeft.

Aanvraag Gezondheidsverklaring Reizigers Nederland

Als u het plf Holland-formulier wilt aanvragen, gaat u naar deze pagina en vult u het formulier in. Zodra u toegang heeft tot dit gedeelte, hoeft u slechts een paar eenvoudige vragen te beantwoorden en de stappen te volgen om het formulier om Nederland binnen te komen in te vullen en u kunt naar dit land reizen. Snel toegang tot het officiële formulier om naar Nederland te kunnen vliegen:

Opmerking: De Nederlandse Reizigers Gezondheidsverklaring is een verplicht formulier om het Nederlandse grondgebied binnen te komen ongeacht uw nationaliteit (Europese burgers zijn ook onderworpen aan deze verplichting) en ongeacht uw manier van reizen. vliegtuig, per schip of over land (auto, bus, trein) inbegrepen.

De informatie in dit artikel is verkregen van: https://www.government.nl/documents/publications/2021/07/20/covid-19-and-flying-health-declaration-form op 01/19/2022 en Wat vandaag in dit bericht wordt beschreven, kan variëren als gevolg van de veranderende omstandigheden van de huidige pandemie en de nieuwe regelgeving die elke regering kan toepassen. Raadpleeg voordat u op reis gaat de bijgewerkte informatie over de huidige volksgezondheidsmaatregelen en basisnormen volgen.

PLF Europa

Met de heropening van de EU, over verschillende maatregelen die worden genomen, waaronder maatregelen met betrekking tot reizigersquarantaine en inspectievereisten, EU COVID-digitale certificaten om het recht op vrij verkeer uit te oefenen, mobiele tracking-applicaties en coronavirussen. Er is een officiële website van de Europese Unie met de huidige regelgeving van elk land om te kunnen reizen die u zal helpen bij het plannen van uw reis naar Europa.

Misschien ben je geïnteresseerd in reizen naar andere landen

ALS u informatie over andere landen nodig heeft om hun respectievelijke plf-formulieren in te vullen, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen bij het invullen van de formulier voor passagierslocatie om te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button