PLF om te reizen

Polen PLF【2022】

Als u van plan bent om naar Polen te reizen, of als u terugkeert naar Polen, na een reis naar het buitenland, heeft u het Polen plf nodig. Dit is een online passagierslokalisatieformulier dat moet worden ingevuld voordat u op reis gaat, dus als u Polen wilt binnenkomen, moet u vul de plf Polen in om Pools grondgebied te betreden met de huidige beperkingen.

PLF POLEN

Op deze pagina vindt u de regels voor reizen naar Polen tijdens de Covid-19-pandemie en de benodigde informatie om het PLF-formulier voor Polen in te vullen, officieel de PLF-formulier voor Polen locatie van passagiers, waarin u de afwezigheid van symptomen van Covid-19 moet aangeven en of u contact hebt gehad met gevallen.

De meeste landen vereisen dat het PLF in digitaal formaat wordt ingevuld en aan het einde van het proces moet u een PDF downloaden met een QR-code die moet worden gepresenteerd. Door deze link te volgen, kunt u het digitale PLF-formulier invullen om Polen (Polen plf) binnen te komen.

Kun je naar Polen gaan?


In elk geval is het raadzaam om tijdig contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om de status van de vlucht te weten te komen.Als u vanuit het buitenland naar Polen vliegt, vult u het Passenger Locator Form (PLF) in, dat is een internationale norm die is ingevoerd in het geval van epidemische risico’s.

Wie mag Polen binnen?

Alle reizigers die met het vliegtuig naar Polen komen, moeten dit plf-formulier vooraf invullen. De Poolse autoriteiten zullen u vragen om uw Polen Passenger Locator Form (Polen plf) te tonen. Lees verder voor de test- en quarantainevereisten van Polen.

VLUCHTEN: er zijn momenteel geen beperkingen op vluchten tussen Polen en Spanje, noch tussen Polen en andere EU-landen. Het is in ieder geval aan te raden om ruim van tevoren de status van de vluchten bij de luchtvaartmaatschappijen te checken.

WEG EN SPOORWEG: Polen handhaaft open landgrenzen met buurlanden van de Europese Unie.  Het internationale wegvervoer (autocars, personenauto’s, vrachtwagens) verloopt normaal. Routes die de buitengrenzen van de EU overschrijden, werken met beperkingen. 

Vereisten om Polen binnen te komen

Volgens de sanitaire beperkingen die van kracht zijn in Polen, mogen alleen degenen die zijn ingeënt, die hersteld zijn van Covid-19 en die vóór de reis een negatieve test hebben, zoals hieronder gespecificeerd, Polen binnenkomen. Dit zijn de documenten die nodig zijn om het land binnen te komen voor burgers buiten Polen:

Documenten om Polen binnen te komen:

 • Land waar je de reis bent begonnen.
 • Vluchtnummer.
 • Aankomstdatum.
 • Volledige naam.
 • Identiteitsbewijs (DNI of paspoort).
 • Contactgegevens (telefoonnummer, e-mail).
 • Adressen van alle plaatsen waar u van plan bent te verblijven in Polen gedurende de eerste 14 dagen van uw verblijf (bijvoorbeeld hotel, gezinswoning, vakantieplek),
 • Informatie als u net hersteld bent van COVID-19 of een volledig vaccinatieboekje heeft of als u een PCR- of negatieve antigeentest voor SARS-CoV-2 heeft virus.

Verzoek van Polen plf

Om het plf-formulier Polen aan te vragen, gaat u naar deze pagina en vult u het formulier in. Zodra u toegang heeft tot dit gedeelte, hoeft u alleen uw nationaliteit en uw land van verblijf te selecteren en de stappen voort te zetten om de  Poolse plf en u kunt naar dit land reizen. Krijg snel toegang tot het officiële formulier om naar Polen te kunnen vliegen:

Hoe vult u het PLF Polen in:

De samenstelling van de Poolse PLF is zeker wat ingewikkelder, maar alleen omdat er meer vragen beantwoord moeten worden en omdat het online moet. De site is dezelfde waar u het PLF invult om terug te keren naar uw land, maar u moet natuurlijk “Polen” kiezen om te voltooien wat nodig is om Pools grondgebied te betreden. Dit zijn de stappen om de Poolse PLF in te vullen:

 • Ga naar de website https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home#/
 • Klik op Vul het formulier in.
 • Geef op jouw e-mailadres. Klik op E-mailadres bevestigen.
 • U ontvangt een e-mail met een link naar het formulier.
 • Vul alle verplichte velden op het formulier in (details vindt u in de sectie ” Wat doet u moet voorbereiden “).
 • Accepteer alle toestemmingen en verklaringen.
 • Verzend het formulier en u ontvangt een bevestiging op het e-mailadres dat in het formulier is opgegeven.
 • U kunt de bevestiging afdrukken of op een mobiel apparaat (bijv. telefoon, tablet) aan het luchthavenpersoneel presenteren.

Opmerking: PLF POLEN is een verplicht formulier om Pools grondgebied te betreden ongeacht hun nationaliteit (Europese burgers zijn ook onderworpen aan deze verplichting) en ongeacht uw vervoerswijze: per vliegtuig, per schip of over land (auto, bus, trein) inbegrepen.

De informatie in dit artikel is verkregen van de Portal Gov.pl: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home, op 27-01-2022 en vandaag beschreven in dit bericht kan variëren als gevolg van de veranderende omstandigheden van de huidige pandemie en de nieuwe regelgeving die elke regering kan toepassen.

Tips om naar Polen te gaan

Reisaanbeveling naar Polen: vul het formulier in voor vertrek, tijdens de reis of uiterlijk voor het inchecken.

Vergeet niet dat het verplicht is om het Passenger Locator Form Poland in te vullen bij het overschrijden van de grenzen van de Republiek Polen.

F.A.Q. Polen plf

Kunt u het Polen-formulier namens iemand anders indienen?

U kunt een PLF invullen namens andere mensen die met u meereizen. U kunt gegevens voor meerdere personen in één formulier verstrekken. Houd er rekening mee dat u alleen een PLF voor meerdere mensen kunt voltooien als ze op dezelfde plaatsen als u verblijven. Als u bijvoorbeeld met uw gezin reist maar uw kinderen op een andere plaats verblijven, dient u voor hen een apart formulier in te vullen.

Wat te doen bij aankomst op de luchthaven in Polen?

Bij aankomst op de luchthaven onderga je een gezondheidsinspectie die zal resulteren in een beslissing over een eventuele quarantaine. Als u over de juiste certificaten beschikt (bijvoorbeeld een vaccinatiebewijs), kunt u uit de quarantaine worden gehaald. Lees voordat u op reis gaat de huidige regelgeving die van toepassing is in de Republiek Polen. Gedetailleerde informatie en een lijst met documenten die u mogelijk nodig heeft, vindt u op https://www.gov.pl/coronavirus/travel

Wie moet er in quarantaine in Polen?

Alleen mensen die geen vaccinatiebewijs (met een volledige richtlijn), geen negatieve COVID-test of een certificaat van positief getest zijn op COVID in de 6 maanden voorafgaand aan hun komst naar Polen, hoeven dit te doen.

Misschien ben je-geïnteresseerd om naar andere landen te reizen

ALS u informatie over andere landen nodig heeft om hun respectievelijke plf-formulieren in te vullen, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen bij het invullen van de  passagierslocatieformulier voor reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button