PLF om te reizen

PLF Ierland【2022】

Ga je op reis naar Ierland? Als uw antwoord ja is, moet u een Passenger Locator Form (PLF Ierland) of ook wel het Formulier voor het lokaliseren van passagiers voor COVID-19 genoemd, invullen voordat u in Ierland aankomt. Dit online formulier helpt bij het opsporen van contacten. Het Ierse plf-formulier zal medisch personeel helpen bij het uitvoeren van epidemiologisch onderzoek en het waarborgen van sanitaire maatregelen. U kunt dit formulier tot 72 uur voordat u in Ierland aankomt invullen.

plf ireland

De door u verstrekte informatie kan worden gebruikt voor volksgezondheidsadviezen en contacttracering met betrekking tot bevestigde of vermoede gevallen van COVID-19. Als wordt aangegeven dat u van plan bent naar Noord-Ierland te reizen, worden uw gegevens gedeeld met de Northern Ireland Public Health Agency met het oog op het traceren van contacten en het verstrekken van relevante volksgezondheidsinformatie en advies.

Voordat u naar Ierland reist (plf Ierland formulier)

Alle passagiers moeten vóór vertrek naar Ierland een formulier voor het volgen van passagiers invullen. Voordat ze aan boord gaan, moeten passagiers het Passenger Tracking Form (PLF) invullen dat beschikbaar is in dit artikel. Aan het einde laten we u een link achter.

Vóór het instappen moeten passagiers dit formulier tonen dat ze in gedrukte vorm of op hun mobiele telefoon hebben verkregen. Het formulier moet worden ingevuld door iedereen die Ierland binnenkomt en per vliegtuig, spoor, weg of zee reist.

Wie hoeft plf Ierland niet te presenteren?

Volgens de wet moeten passagiers die vanuit het buitenland in Ierland aankomen dit formulier invullen, met uitzondering van het volgende:

 • Internationaal transportpersoneel met bijlage 3-certificaat.
 • Bestuurders van een zwaar voertuig.
 • Degenen met diplomatieke voorrechten en immuniteit.

Hoe vul ik het ierland plf-formulier in?

Voor elke passagier van 18 jaar of ouder moet één formulier worden ingevuld. Gegevens van kinderen onder de 18 jaar moeten worden vermeld op een formulier dat wordt ingevuld door een begeleidende volwassene, inclusief naam, leeftijd en bewijs van medische gebeurtenis.

Om het formulier voor het vinden van passagiers in te vullen, moet u uw e-mailadres opgeven, waarna u een verificatiecode ontvangt om in te loggen en het formulier in te vullen. Een passagier kan bij het invullen van een passagierslokalisatieformulier maximaal 7 kindgegevens op één formulier opnemen. Het mobiele telefoonnummer van de hoofdpassagier moet worden opgegeven.

Gegevens nodig voor de PLF Ierland

Wanneer u het Ierland-lokalisatieformulier invult, wordt u om de volgende informatie gevraagd, dus houd de informatie bij de hand om het sneller in te vullen:

 • Mobiele telefoonnummer dat u zult gebruiken in Ierland. Het mobiele telefoonnummer hoeft niet van de passagier te zijn, het kan het telefoonnummer zijn van een ander lid van de reisgezelschap, een vriend of familielid. Dit is nodig om u volksgezondheidsinformatie of advies te geven met betrekking tot COVID-19 en kan worden gebruikt voor het traceren van contacten.
 • Uw e-mailadres.
 • Woonplaats wanneer u in Ierland verblijft.
 • Informatie over hoe u in Ierland bent aangekomen (bijvoorbeeld: naam luchtvaartmaatschappij of veerboot, vlucht-/veerbootnummer)
 • Paspoortgegevens van alle passagiers

Wat moet u aangeven tijdens de reis naar Ierland:

U moet de volgende verklaringen afleggen:

 • Als u een geldig vaccinatiebewijs heeft. Met ingang van 1 februari 2022 worden vaccinatiebewijzen van de basisvaccinatiereeks niet meer geaccepteerd voor reizen als er meer dan 270 dagen zijn verstreken sinds de laatste dosis van de basisvaccinatiereeks. Vaccinatiecertificaten op basis van booster-/aanvullende doses worden hierdoor niet beïnvloed.
 • Als u geldig bewijs heeft dat u in de afgelopen 180 dagen hersteld bent van COVID-19.
 • Als u dat wel heeft gedaan bewijs van een pre-departure COVID-19 PCR-test die niet meer dan 72 uur voor aankomst is uitgevoerd.

PLF-formulieren voor kinderen

Gegevens van kinderen onder de 18 jaar moeten worden vermeld op het formulier dat is ingevuld door de verantwoordelijke volwassene die hen vergezelt, alle kinderen moeten worden aangegeven op een COVID-19 Passenger Locator Form.
Niet-begeleide kinderen van 12 jaar en ouder moeten hun eigen COVID-19 Passenger Locator Form en kinderen van 11 jaar en jonger hoeven geen negatieve test te tonen.

PLF Ierland-aanvraag

Als u het plf Ireland-formulier wilt aanvragen, gaat u naar deze pagina en vult u het formulier in. Zodra u toegang heeft tot dit gedeelte, hoeft u alleen uw nationaliteit en uw land van verblijf te selecteren en de stappen te volgen om de plf Ierland in te vullen en u kunt naar dit land reizen. Snel toegang tot het officiële formulier om naar Ierland te kunnen vliegen:

Na het invullen van dit formulier ontvangt u een e-mail met een ontvangstbewijs. Dit ontvangstbewijs bevestigt dat u het Passenger Locator Form hebt ingevuld. U moet dit ontvangstbewijs tonen wanneer u aan boord van uw vliegtuig of veerboot gaat. Bij aankomst in Ierland moet u dit ontvangstbewijs mogelijk ook aan grensfunctionarissen tonen.

Opmerking: De IERLAND PLF is een verplicht formulier om het Ierse grondgebied te betreden ongeacht uw nationaliteit (Europese burgers zijn ook onderworpen aan deze verplichting) en ongeacht uw manier van reizen vervoer: per vliegtuig, per schip of over land (auto, bus, trein) inbegrepen.

De informatie in dit artikel is verkregen van https://www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/#further-information-on-the- covid-19-passenger-locator-form (plf ireland) op 23/01/2022 en wat vandaag in dit bericht wordt beschreven, kan variëren als gevolg van de veranderende omstandigheden van de huidige pandemie en de nieuwe regelgeving die kan elke regering toepassen.

Veelgestelde vragen over reizen naar Ierland

Kan ik een boete krijgen als ik de plf Ierland niet heb?

Het antwoord is ja, met een boete of gevangenisstraf, of beide.

Wanneer moet ik de plf naar Ierland voltooien?

U kunt dit formulier tot 72 uur voordat u in Ierland aankomt invullen.

Misschien ben je geïnteresseerd in reizen naar andere landen

Als u informatie uit andere landen nodig heeft om hun respectievelijke formulieren in te vullen, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen bij het invullen van het passagierslocatieformulier om te reizen.

Show More

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button