FormulierenSpanje

Hoe de voorlopige NIE te verkrijgen SPANJE ✅ 2022

Wat is de voorlopige NIE? De voorlopige NIE is een identificatie die buitenlanders moeten hebben om zich in Spanje te legitimeren. Op Infoworldmaps.com vertellen we u wat de procedure is die inwoners van de gemeenschap (Spaans NIE) moeten uitvoeren om een ​​NIE-nummer te verkrijgen.

voorlopige NIE

Spaans NIE

Het uitvoeren van deze procedure is nodig in Spanje als u langer dan 3 maanden in Spanje wilt verblijven om werkredenen of om bij een familielid te gaan wonen.

U kunt uw voorlopige NIE aanvragen om in Spanje te verblijven met een reeks procedures, lees verder voor meer informatie:

Wat is de Spaans NIE?

De NIE is het Buitenlanderidentificatienummer voor persoonlijk en exclusief gebruik dat buitenlanders moeten hebben om zich in Spanje te identificeren.

De NIE is essentieel voor alle buitenlanders die langer dan 3 maanden in Spanje willen verblijven om werkredenen of om bij een familielid te wonen.

Als dit niet uw geval is, hoeft u deze procedure niet uit te voeren.

Waarom heb je de NIE nodig

Het NIE wordt het nummer dat u zult gebruiken voor elk type economische of juridische procedure in Spanje, zoals:

 • Accepteer een baanaanbieding. Vraag uw verblijfsvergunning aan.
 • Open een bankrekening.
 • Registreer bij de sociale zekerheid of de schatkist.
 • Koop een auto.Verkoop of koop een huis of onroerend goed in Spanje.
 • Betaal uw belastingen.
 • Start een bedrijf.
 • Behaal uw rijbewijs.< /li>

👉 Hoe de Spaans NIE aan te vragen

U kunt deze procedure op de volgende manier aanvragen:

De procedure wordt persoonlijk uitgevoerd (het kan niet online worden gedaan) bij het directoraat-generaal van de politie, rechtstreeks of via de Immigratiekantoren o Politiebureaus. Maar je moet wel van tevoren een afspraak maken (zie hieronder).

In het geval dat de buitenlander zich niet op Spaans grondgebied bevindt op het moment van de aanvraag, kunnen ze de toewijzing van een NIE aanvragen bij de consulaire kantoren van Spanje in het land van herkomst. 

✅ Documenten om mijn Voorlopige NIE te verkrijgen

Om het voorlopige NIE-aanvraagformulier in te vullen, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 • Afspraakbevestiging.
 • Aanvraagformulier in het officiële model EX-15 (pdf) in tweevoud, naar behoren ingevuld en ondertekend door de buitenlander.
 • Kopie van het volledige paspoort of identiteitsbewijs, reistitel of registratiekaart, of identiteitsbewijs als u een burger van de Unie bent.
 • Mededeling van de economische, professionele of sociale redenen die het verzoek rechtvaardigen.
 • Formulier 790-tarief (Cod. 012) betaald bij elke bank.

RELACIONADO:
Ga je op reis naar Europa? Hoe vul je het PLF-formulier in om te reizen?

▶️ Zorg voor een voorlopige NIE in Spanje

De NIE is essentieel voor alle buitenlanders die langer dan 3 maanden in Spanje willen verblijven om werkredenen of om bij een familielid te wonen.

Als dit het geval is, raden we je aan een afspraak te maken om je NIE in Spanje op te halen.

Waar de NIE aanvragen?

Als u zich in Spanje bevindt, moet de NIE-aanvraag worden ingediend bij een regeringsdelegatie of subdelegatie. Als u zich echter in het buitenland bevindt, moet u het NIE aanvragen bij de ambassade van het land waar u woont.

U kunt de voorlopige NIE aanvraag ook afhandelen bij een notaris. In het geval dat u een document moet ondertekenen voor een notaris en u hebt geen NIE, kan een voorlopige NIE-aanvraag worden gemaakt bij de notaris om de procedure uit te voeren.

Afspraak voor voorlopige NIE

Met deze service kunt u kosteloos een afspraak maken om de voorlopige NIE te verwerken.

F.A.Q. Veelgestelde vragen

Waar is de NIE geldig?

Als u zich in Spanje bevindt, moet de NIE-aanvraag worden ingediend bij een regeringsdelegatie of subdelegatie. Als u zich echter in het buitenland bevindt, moet u het NIE aanvragen bij de ambassade van het land waar u woont.

Wat is er nodig om in Spanje te werken als je een buitenlander bent?

Op het moment dat u Spanje binnenkomt, ofwel om uw nieuwe leven te beginnen of om eender welke economische of bureaucratische procedure uit te voeren, moet u een NIE hebben om meerdere procedures uit te kunnen voeren en te kunnen werken.

Wanneer ontvang ik de NIE?

Het verkrijgen van het NIE gaat snel, aangezien het wordt verkregen op dezelfde dag dat we een afspraak hebben op het politiebureau.

Wat is de prijs voor het aanvragen van de NIE?

De verwerking van de NIE in Spanje kost € 9,74. Het honorarium dient vooraf betaald te worden voordat u naar de afspraak gaat en kan online of contant bij een bank worden betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button