Formulieren

De Europese ziekteverzekeringskaart ✅ 2022

Wat is De Europese ziekteverzekeringskaartre kaart? De Europese ziekteverzekeringskaart is een accreditatie waarmee u recht heeft op gezondheidsvoordelen tijdens een tijdelijk verblijf op het grondgebied van de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland. We gaan uitleggen waaruit deze Europese kaart bestaat, hoe u deze kunt downloaden en waarom u de Europese gezondheidskaart krijgt. Met deze procedure om naar Europa te reizen, kunt u gedekt worden voor elk onverwacht ongelukje tijdens uw reis naar Europa, het verschilt van de kaart van uw land, en als u gaat reizen, zijn wij van mening dat u de Europese gezondheidskaart voor meer! beveiliging.

De Europese ziekteverzekeringskaart

Europese ziekteverzekeringskaart

Het uitvoeren van deze procedure is in Europa noodzakelijk als u op gezondheidsgebied behandeld wilt worden tijdens uw reis naar het Europese grondgebied, het VK of Zwitserland. Als u de Europese gezondheidskaart wilt vernieuwen, hoeft u alleen maar toegang te krijgen volgens de modaliteit die u kiest en het duurt geen 2 minuten om de aanvraag in te vullen, aangezien al uw gegevens al zijn ingevuld zodra u de portal opent en uzelf identificeert.

U kunt uw Europese gezondheidskaart op verschillende manieren aanvragen of verlengen. Wilt u weten hoe u de gezondheidskaart in Europa aanvraagt, lees dan verder voor meer informatie:

Wat is de Europese ziekteverzekeringskaart?

De Europese gezondheidskaart is individueel en certificeert het recht van de houder om de noodzakelijke gezondheidsvoordelen te ontvangen vanuit medisch oogpunt, tijdens een tijdelijk verblijf in een van de lidstaten van de Europese Unie (Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zweden), de Europese Economische Ruimte (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, rekening houdend met de aard van de voordelen en de verwachte duur van het verblijf.

De kaart is geldig vanaf de ontvangst tot de erop vermelde vervaldatum. Gezondheidszorg krijgt u onder gelijke voorwaarden als de verzekerde van het land waar u naartoe reist.

Houd er rekening mee dat het niet geldig is als de reden om naar een andere staat te verhuizen is om een ​​specifieke medische behandeling te ondergaan, en dat het ook niet het juiste document is wanneer u uw gewone verblijfplaats naar het grondgebied van een andere lidstaat verhuist.< /p>

Met deze service kunnen houders en begunstigden het aanvragen en verlengen en vervolgens de status van het verzoek controleren.

👉 Zo vraagt ​​u de Europese gezondheidskaart aan:

Een gratis kaart waarmee u gedurende een tijdelijk verblijf in de 27 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland toegang hebt tot medisch noodzakelijke zorg binnen het openbare zorgstelsel. U krijgt de zorg onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten (in sommige landen gratis) als de mensen die in dat land verzekerd zijn. Dit geldt ook voor chronische en bestaande ziekten, zwangerschap en bevalling.

Kaarten worden uitgegeven door het zorgverzekeringsorgaan in uw eigen land.

Belangrijk – de Europese ziekteverzekeringskaart:

  • is geen alternatief voor een reisverzekering. De kaart dekt geen particuliere gezondheidszorg of kosten voor bijvoorbeeld repatriëring of verloren/gestolen eigendommen.
  • dekt geen kosten als u reist met het uitdrukkelijke doel een medische behandeling te ondergaan.
    geeft geen garantie dat u gratis geholpen wordt. Aangezien het zorgstelsel in ieder land anders is, kunnen diensten die in eigen land gratis zijn in een ander land wel kosten met zich meebrengen.
  • Opgelet: als u verhuist naar een ander land, kunt u de Europese ziekteverzekeringskaart niet gebruiken, maar moet u zich registreren met het S1-formulier om medische zorg te krijgen in uw nieuwe woonplaats.

VERWANT:
Ga je op reis naar Europa? Hoe vul je het PLF-formulier in om te reizen?

✅ De Europese ziekteverzekeringskaart Toepassing

Met deze service kunt u gratis de Europese ziekteverzekeringskaart aanvragen of verlengen. U kunt ook controleren of u in het bezit bent van een geldige kaart.

Het is bedoeld voor houders van het recht op gezondheidszorg en personen ten laste die voldoen aan de vereisten van de Spaanse wetgeving en de communautaire socialezekerheidsverordeningen en stelt u in staat om de verzekeringskaart aan te vragen of vernieuwen voor de houder van de recht op gezondheidszorg en voor hun begunstigden.

Hiervoor moet u de informatie invullen die op het formulier wordt gevraagd en het adres dat in de database van de sociale zekerheid verschijnt, bijwerken, aangezien het moet samenvallen met het adres dat u invoert.

▶️ De Europese ziekteverzekeringskaart downloaden

Als u de Europese gezondheidskaart wilt vernieuwen, hoeft u alleen maar toegang te krijgen volgens de modaliteit die u kiest en het duurt geen 2 minuten om te vernieuwen, aangezien al uw gegevens er al zijn zodra u het portaal opent en uzelf identificeert.

Veelgestelde vragen F.A.Q.

Waar is de Europese gezondheidskaart geldig?

Staten waarin de De Europese ziekteverzekeringskaart geldig is: Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Slowakije, Slovenië, Malta, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Roemenië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Als de card niet op deze manier wordt afgegeven, houd er dan rekening mee dat als de reden om naar een andere staat te verhuizen is om te studeren aan officiële programma’s van de Europese Unie of in onderwijscentra om een ​​officiële openbare titel te verkrijgen, u toegang hebt tot de De Europese ziekteverzekeringskaart levert ondersteunende documentatie van de uit te voeren onderzoeken.
De kaart is niet geldig wanneer de verplaatsing plaatsvindt om medische behandeling te ondergaan. In dat geval is het noodzakelijk dat het Rijksinstituut voor Sociale Zekerheid (INSS) of het Sociaal Instituut voor de Marine (ISM) het overeenkomstige formulier afgeeft, voorafgaand aan de gunst van de gezondheidsdienst melden.

Hoe lang is de Europese gezondheidskaart geldig?

De De Europese ziekteverzekeringskaart is geldig vanaf de datum van ontvangst tot de erop vermelde vervaldatum. Het gebruik van de kaart tijdens de geldigheidsperiode is afhankelijk van de voorwaarde dat de houder blijft voldoen aan de vereisten die aanleiding hebben gegeven tot het verkrijgen ervan.

Wanneer ontvang ik de Europese ziekteverzekeringskaart?

De Europese gezondheidskaart wordt binnen een termijn van maximaal 5 dagen naar het door u opgegeven adres verzonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button